Sastojci
biskvit
6 jaja
2 kas. vrele vode
150 g secera u prahu
60 g brasna
50 g mljevenih oraha
1 vanilija secer
fil
400 ml mlijeka
biskvit
6 jaja
2 kas. vrele vode
150 g secera u prahu
60 g brasna
50 g mljevenih oraha
1 vanilija secer
fil
400 ml mlijeka
1 puding od vanilije
200 g maslaca
150 g secera u prahu
2-3 banane
3-4 kas. cokoladnih mrvica
ukras
2 slag kreme
2 kas. eurokrema
3 kas. mljevenih oraha
200 g maslaca
150 g secera u prahu
2-3 banane
3-4 kas. cokoladnih mrvica
ukras
2 slag kreme
2 kas. eurokrema
3 kas. mljevenih oraha
Priprema
1.
Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
2.
U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
1.
Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
2.
U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
3
Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4.
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
5.
Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4.
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
5.
Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
izvor: http://receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba/2017/06/