utorak, 13. veljače 2018.

Kinder Pingui šnite


Potrebni sastojci:
    ZA BISKVIT
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika mlijeka
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • ZA PRELIV
  • 1 dcl čokoladnog mlijeka
  • ZA KREM
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 400 gr kiselog vrhnja
  • 100 gr šećera u prahu
  • 2 vanila šećera
  • nekoliko kapi limunovog soka
  • ZA ČOKO PRELIV
  • 100 gr čokolade
  • 50 gr maslaca
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike šećera u prahu
  • ZA DEKORACIJU
  • šlag pjena
  • drobljena čokolada
  • narandža

Način pripreme:
  1. Šest jaja umutite sa šećerom. U jaja dodajte i ostale sastojke za biskvit.

  2. U velikom plehu pecite bisvkit na 180-200 stepeni 20ak minuta.

  3. Nakon što se ispeće prepolovite ga na pola tako da dobijete dva biskvita iste površine.

  4. Ugrijte čokoladno mlijeko i njime pospite biskvite.

  5. Slatko vrhnje umutite sa vanilin šećerom, limunovim sokom i šećerom.

  6. U slatko vrhnje dodajte kiselo vrhnje.

  7. Preko jedne polovice biskvita stavite pola kreme.

  8. Na pari istopite maslac i čokoladu.

  9. Kada se istopi u čokoladu dodajte šećer i vodu. Tom smjesom prelijte biskvit sa kremom od vrhnja.

  10. Biskvit stavite u frižider desetak minuta.

  11. Kada izvadite iz frižidera preko čokoladnog preliva stavite ostatak bijele kreme, pa zatim drugu polovinu biskvita.

  12. Ja sam dekorisala kolač šlag pjenom, narandžom i čokoladom.

  13. Prije posluživanja dobro ohladiti


Izvor: Glamurozni život domaćice
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover