Potrebni sastojci:
- 3 belanca
- 4 kasike šećera
- 4 kasike prženih, krupno mljevenih lješnjaka
- 1 kasika brašna
- 0, 7 dcl. mleka
- 10 kasika šećera
- 2 vanili šećera
- 9 žumanaca
- 8 kasika gustina
- 80 gr. margarina
- 100 gr. bijele milka čokolade
- 1, 5 dcl. slatke pavlake
- 3, 5 dcl. slatke pavlake
- 2 kasike šećera u prahu
- 50 gr. bilo kog krem sira ja sam koristila ELLA SIR
- 100 gr. prženih krupno sjeckanih lješnjaka
- Pavlaku izraditi, dodati šećer i krem sir ELLA.
BISKVIT
KREMA
KREMA 2
POTREBNO JE JOS:
Način pripreme:
- kalup promjera 26 cm, obložiti papirom za pecenje i sipati smjesu.
- napraviti tri ovakva biskvita.....(znači sve skupa vam treba 9 belanaca)
- Zakuvati 0,5 l. mlijeka sa šećerom. Umutiti zumanca,vanili secer i gustin dodati 0,2 dcl mleka....kad mlijeko prokuva sipati smjesu i mješati da se zgusne, dodati izlomljenu čokoladu, promješati,skinuti s vatre i ohladiti u hladno dodati margarin i izrađenu slatku pavlaku
- Prvu koru staviti na tacnu, mazati sa trećinom prve kreme, pa sa trećinom druge kreme, posuti sa poprženim lješnjacima....postupak ponoviti još dva puta...... cjelu tortu premazala sa malo krema.
- crnu čokoladu istopite na pari...meni je za ovu tortu bilo potrebno 200 gr čokolade.....istopljenu čokoladu tanko razvucite po pek papiru vi odaberite koje visine ce vam biti odsecen papir i stavite u frizider da se malo stegne..izvaditi dok nije skroz tvrda i nožem oblikovati željeni oblik, ja sam sekla stapice sirine 2-3 cm vratiti da se do kraja stegne, lagano poslije čokoladu odvojiti od papira i ukrašavati okolo tortu slagati stapice tako da svaki naljeze malo na drugi tako ih preklapati...
- U sredinu tortu ukrasiti umucenom slatkom pavlakom ja sam posula malo narendane bele milka cokolade i od crne topljene cokolade sam napravila ukrase koje sam zabola po dva komada na svako parce torte.....
Biskvit
Krema
Postupak
Dekoracija