utorak, 13. veljače 2018.

Lješnjak torta


Potrebni sastojci:
    TIJESTO
  • 5 bjelanaca
  • 120 gr šećera
  • 120 gr lješnjaka
  • 2 kašike kakaa
  • TAMNA KREMA
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 150 gr putera
  • 80 gr šećera
  • 3 jaja
  • SVIJETLA KREMA
  • 500 ml mlijeka
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 5 žumanaca
  • 1 puding od vanilije

Način pripreme:
  1. Bjelanca umutite sa šećerom.

  2. Dodajte mljevene lješnjake i kakao pa uspite u kalup za tortu i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

  3. Za tamnu kremu umutite šećer i jaja i kuhajte na pari.

  4. Dodajte čokoladu, otopite pa umutite puter mikserom u kremu.

  5. Za svijetlu kremu u mlijeku skuhajte puding pa dodajte umućeno vrhnje za šlag.

  6. Bizskvit premažite tamnom kremom i ostavite u zamrzivač sat vremena.

  7. Premazati svijetlom kremom i ostavite u frižideru preko noći da se stisne.


Izvor: Glamurozni život domaćice
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover