Potrebni sastojci:
- 5 bjelanaca
- 120 gr šećera
- 120 gr lješnjaka
- 2 kašike kakaa
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 150 gr putera
- 80 gr šećera
- 3 jaja
- 500 ml mlijeka
- 250 ml vrhnja za šlag
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 5 žumanaca
- 1 puding od vanilije
TIJESTO
TAMNA KREMA
SVIJETLA KREMA
Način pripreme:
- Bjelanca umutite sa šećerom.
- Dodajte mljevene lješnjake i kakao pa uspite u kalup za tortu i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
- Za tamnu kremu umutite šećer i jaja i kuhajte na pari.
- Dodajte čokoladu, otopite pa umutite puter mikserom u kremu.
- Za svijetlu kremu u mlijeku skuhajte puding pa dodajte umućeno vrhnje za šlag.
- Bizskvit premažite tamnom kremom i ostavite u zamrzivač sat vremena.
- Premazati svijetlom kremom i ostavite u frižideru preko noći da se stisne.