utorak, 13. veljače 2018.

Krofnice


Potrebni sastojci:
  • 500 gr brašna
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 žumanca
  • 2 kašike maslaca
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • korica limuna
  • 250-300 ml mleka
  • 100 gr čokolade
  • mrvice po želji
  • 100 gr šećera u prahu

Način pripreme:
  1. U posudu staviti so, šećer, brašno, žumanca, narendanu koricu limuna i maslac koji ste prethodno otopili na sobnoj temperaturi.

  2. U malo mlakog mleka stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite da kvasac nadođe.

  3. Kada je kvasac nadošao dodajte ga ostalim sastojcima.

  4. Nakon toga postepeno dodajite mlako i zamesite meko testo. Testo bi trebalo da se odvaja od pusude, da se ne lepi.

  5. Ostavite testo da nadođe, premesite ga i ponovo ostavite da odstoji.

  6. Nakon toga još jednom ga premesite i ostavite da naraste.

  7. Kada naraste izručite testo na pobrašnjenu površinu, preradite i razvucite na koru debljine prsta.

  8. Krugove vadite većom čašom, a manjom čašom vadite sredinu. Ostavite ih da narastu.

  9. Kada narastu pržite ih u vrelom ulju u poklopljenom sudu sa jedne strane. Kada ih okrenete na drugu stranu onda ih pržite bez poklopca.

  10. Otopite čokoladu i premažite krofnice, zatim ih pospite mrvicama.

  11. Donju stranu krofni uvaljajte u šećer u prahu.


Izvor: Glamurozni život domaćice
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover