utorak, 13. veljače 2018.

MILKA TORTA JEDNOSTAVNO NAJBOLJA


Često sam ju znala preporučivati kao tortu koju treba svakako probati, jer prije nje sam isprobavala druge recepte, ali ovaj mi se pokazao definitivno najboljim. 


SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 20 dkg mljevenih prženih lješnjaka
  • 2 žlice brašna
  • KREMA:
  • 12 žumanjaka
  • 10 dkg šećera
  • 3 žlice brašna
  • 10 dkg šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 20 dkg Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
  • 20 dkg bijele Milka čokolade
  • 25 dkg margarina
  • 500 ml šlaga

BISKVIT SA LJEŠNJACIMA

1. Izmutite 3 bjelanjka u čvrsti snijeg i postepeno dodajte 3 žlice šećera, nastavite miksati još malo dok se sve sjedini.
2. Kuhačom umiješajte 5 dkg mljevenih prženih lješnjaka i pola žlice brašna.
smjesa od ljesnjaka
3. Na dno kalupa (moj je okrugli 26 cm) postavite masni papir i ulijte pripremljenu smjesu.
4. Stavite peći na 200 stupnjeva 15 minuta.
kore sa ljesnjacima
5. Kada je pečeno rubove odvojite nožem, a dno odlijepite od masnog papira, tako ćete dobiti uredne biskvite.
6. Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 biskvita, bitno je da svaki pripremate posebno.
gotove kore

KREMA SA MILKA ČOKOLADOM

1. Žumanjke pjenasto umutite sa 10 dkg šećera.
2. Posebno umutite 3 žlice brašna, 10 dkg šećera i 3 pudinga od vanilije, dodajte koliko treba od 1 l mlijeka.
3. Ostalo mlijeko stavite da zavri.
4. Izmješajte zajedno žumanjke i puding.
5. Sve to ukuhajte u uzavrelo mlijeko i kuhajte dok ne postane gusto.
6. Sklonite sa vatre i podijelite na dva dijela.
7. U još tako vruće dodajte u jedan dio iskidanu čokoladu sa lješnjacima, a u drugi dio isto iskidanu bijelu čokoladu, te miješajte dok se čokolade ne istope i sjedine.
8. Ostavite da se ohladi.
9. U svaki dio dodajte po pola izrađenog margarina.

MILKA TORTA SLOJ PO SLOJ

1. Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
2. Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
3. Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
4. Biskvit – dekoracija po želji
DEKORACIJA OVE TORTE:
1. Ovu tortu sam premazala sa 500 ml šlaga, a sredinu sam posipala mljevenim lješnjacima.

DODATNA IDEJA ZA DEKORACIJU

1. Ako ćete raditi sa šlagom ovakvu dekoraciju treba vam 500 ml šlaga za obložiti tortu.
2. Škarama sam izrezala slova na masnom papiru koja sam prethodno precrtala, te sam čačkalicom obilježila gdje idu slova na torti. Vi naravno možete isprintati neki drugi tekst.
masni papir
3. Malo sam sa masnim papirom tapkala po torti dok je svježa da dobijem ovakvu neravnu površinu.
4. Zatim sam na pari otopila čokoladu za kuhanje i kada se umlačila crtala sam po cijeloj torti i pisala slova.
5. Slova sam popunila sa šlagom koji sam prethodno obojala.
6. Okolo sam po torti, po čokoladi još špricom napravila male pufice.
7. Dodala sam i po koju perlicu.
SAVJET:
1. Kada u biskvit umutimo lješnjake i brašno mikser smanjimo na najmanju brzinu.
Vjerujte mi na riječ ova Milka torta je savršena i jednostavno je morate napraviti. Neka vam to bude torta za posebne prilike, velike događaje. Uživajte!
Preuzeto sa: www.kolaci.biz
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover