Sastojci
za jednu koru
3 belanca
9 kašika šećera
može se dodati par kapi limunovog soka
može se dodati par kapi limunovog soka
Praviti 3 ovakve kore.
Fil
9 žumanaca
150 g. šećera u prahu
100 g. čokolade za kuvanje(ja volim da stavim i mlečnu Milku)
250 g. maslaca
2 šlaga
150 g. šećera u prahu
100 g. čokolade za kuvanje(ja volim da stavim i mlečnu Milku)
250 g. maslaca
2 šlaga
Priprema
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Ja šećer dodajem odmah, kašiku po kašiku, čim počnem da mutim belanca. Belanca mutiti nekoliko minuta, ne prestati sa mućenjem odmah kada budu čvrsta. Na prevrnutu tepsiju dimenzija oko 25×30 cm. na koju se stavi papir za pečenje rasporediti sneg od belanaca. Sušiti na 100 stepeni oko 1,5 sat. Koru ostaviti da se ohladi zajedno s papirom.
Fil
Umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari desetak minuta. Dodati čokoladu, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti maslac pa ga sjediniti sa hladnim filom.
Filovati ovim redom – kora – čokoladni fil – slag
pa ponoviti postupak, treća kora koja je poslednja se ne filuje.
Umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari desetak minuta. Dodati čokoladu, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti maslac pa ga sjediniti sa hladnim filom.
Filovati ovim redom – kora – čokoladni fil – slag
pa ponoviti postupak, treća kora koja je poslednja se ne filuje.