petak, 23. veljače 2018.

Pečena zobena kaša sa borovnicom


Potrebni sastojci:
2 šoljice redovite valjane zobi
1/2 šoljice sjeckani pecans
1/2 čaše pakiranog šoljicešećera
2 žličice praha za pecivo
1 čajna žličica soli
1/2 čajnu žličicu cimeta
1/4 čajna žličica maslinovog oraščića
2 jaja
1 boca Carnation Breakfast Essentialsklasične francuske vanilije spremne za piće
1/2 šoljica maslaca, rastopljen
2 žličice vanilije
1 1/2 šoljica svježih borovnica
Postupak izrade
Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva F. Širite zob i pecans u plitku posudu za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta ili dok lagano nazdravite. Pomiješajte zobenu smjesu u veliku zdjelu i dodajte smeđi šećer, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić.
U srednjoj zdjeli, kombinirajte jaja, Carnation Breakfast Essentials (R) klasični francuski vanilija spremni za piće, maslac i vaniliju. Dodajte smjesu jaja i 1 šalicu borovnice u smjesu zobi i promiješajte da se kombinirate.
Premjestite smjesu na zdjelu za pečenje od 2 kvartala. Vrh s preostalim borovnicama od 1/2 šalice. Pecite 30 minuta ili dok vrh zlatno smeđe i nož umetnut blizu centra izlazi čist.
Poslužite toplo. Ako želite, poslužite s jogurtom i / ili dodatnim voćem.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover