Sastojci
potrebno za ćufte
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 češnja bijelog luka
1 kom jaje
3 kašike prezli
po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
6-7 krompira
potrebno za ćufte
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 češnja bijelog luka
1 kom jaje
3 kašike prezli
po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
6-7 krompira
2 kom paprike
2-3 kašike ulja
4-5 kašika Podravka pasirane rajčice
3 kašike vode
po potrebi so, vegeta
2-3 kašike ulja
4-5 kašika Podravka pasirane rajčice
3 kašike vode
po potrebi so, vegeta
Priprema
1. Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider
30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti
2. Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom
1. Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider
30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti
2. Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom
3. U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira, ćufta, opet krompir, povremeno
ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci
4. paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko krompira i ćufti
5. peći na 200 C kada je krompir pečen gotovo je
ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci
4. paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko krompira i ćufti
5. peći na 200 C kada je krompir pečen gotovo je
izvor: http://kuvajmoskupa.blogspot.ba/2017/10