POTREBNO JE:
Za koru:
Šolja i po mljevenog keksa
Pola šolje maslaca
Za sirup:
300 g borovnica
Pola šolje šećera
Za fil:
Trećina šolje šećera
prahu
Slatka pavlaka
Pola šolje maslaca
300 g krem sira
2 kašike gustina
2 vanilin šećera
3 dl mlijeka
PRIPREMA:
Za koru pomješajte rastopljeni maslac s keksom, pa
je rastanjite po dnu kalupa. Za sirup ušpinujte pola šolje šećera s malo vode,
dodajte borovnice i kuhajte još 20-ak
minuta ili dok ne zgusne. Skinite sa šporetai stavite da se ohladi. Za fil
skuhajte gustin s mlijekom i, kad se ohladi, umutite ga s maslacem, šećerom u
prahu, slatkom pavlakom, vanilin šećerom i krem sirom. Pripremljenim filom
premažite koru i stavite u frižider da se hladi. Posle sat vremena kolač
prelijte sirupom od porovnica, pa ga vratite u frižider.