subota, 7. veljače 2015.

ČIZKEJK SA BOROVNICAMA




POTREBNO JE:

Za koru:
Šolja i po mljevenog keksa
Pola šolje maslaca
Za sirup:
300 g borovnica
Pola šolje šećera

Za fil:
Trećina šolje šećera  prahu
Slatka pavlaka
Pola šolje maslaca
300 g krem sira
2 kašike gustina
2 vanilin šećera
3 dl mlijeka


PRIPREMA:
Za koru pomješajte rastopljeni maslac s keksom, pa je rastanjite po dnu kalupa. Za sirup ušpinujte pola šolje šećera s malo vode, dodajte borovnice i kuhajte još  20-ak minuta ili dok ne zgusne. Skinite sa šporetai stavite da se ohladi. Za fil skuhajte gustin s mlijekom i, kad se ohladi, umutite ga s maslacem, šećerom u prahu, slatkom pavlakom, vanilin šećerom i krem sirom. Pripremljenim filom premažite koru i stavite u frižider da se hladi. Posle sat vremena kolač prelijte sirupom od porovnica, pa ga vratite u frižider. 
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover