Sastojci:
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
Za 1. fil:
2 slatke pavlake
2 kisele pavlake
150g krem sira
100g maslaca
100g šećera
2 slatke pavlake
2 kisele pavlake
150g krem sira
100g maslaca
100g šećera
Za 2. fil:
500g krušaka iz kompota
3 dl soka iz kompota
2 kesice želatina
500g krušaka iz kompota
3 dl soka iz kompota
2 kesice želatina
Za koru pjenasto umutite belanca, dodajte šećer, žumanca i brašno sa kakaoom. Izlijte smjesu u podmazan pleh i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Za drugi fil isecite kruške na manje komade i dodajte ih u sok od kompota u kome ste rastopili jednu kesicu želatina. Pavlaku, sir, šećer i rastopljen maslac pjenasto umutite, pa dodajte drugu kesicu želatina rastopljenog u pola decilitra tople vode. Ispečenu koru položite u dublji pravougaoni pleh. Premažite je tanjim slojem prvog fila. Stavite u frižider na pola sata da se stegne. Preko razlijte drugi fil i ponovo vratite u frižider na sat vremena. Kad se stegne, sipajte ostatak prvog fila, pospite kakaoom i vratite u frižider na tri sata.