Sastojci:
200 gr čokolade za kuhanje
7 jaja
100 gr margarina
200 gr šećera
100 gr brašna
200 gr badema
1,5 kašičica praška za pecivo
Tegla kompota od višanja
Puding od vanilije
2 vanilin šećera
5 dl slatke pavlake
Kremfix
20 gr mliječne čokolade
20 gr šećera u prahu
Priprema:
Umutite šećer i margarin, dodajte žumanca, 15o gr istopljene
čokolade za kuhanje, snijeg od bjelanaca koji ste prethodno umutili, brašno
zatim mljevene bademe i prašak za pecivo.Pecite u okruglom kalupu ili tepsiji
4o minuta na 175*C . Kad se kora ohladi izdubite je i ostavite zidove
debljine 1 cm. U nju sipajte puding
skuhan u soku od kompota i pomešan sa višnjama i stavite u frižider.
Umutiti slatku pavlaku sa vanilin
šećerom i kremfixom zatim dodajte izmrvljenu koru koju ste ranije izdubili i 50
gr narendane čokolade za kuhanje. Nafilujte tortu pospite je prah šećerom,
ukrasite višnjama i listićima mliječne čokolade.