petak, 6. veljače 2015.

KOLAČ SA POMARANDŽAMA




Potrebno je:

Pakovanje lisnatog tijesta
Za fil:
2 pudinga od vanilije
600 ml mlijeka
100 gr šećera
100 gr margarina
Kesica želatina
2 kašike likera od pomoradže(soka od pomorandže)
200 gr krem sira
 3 pomorandže

Priprema:

Skuhajte puding s mlijekom i šećerom, dodajte margarin i dobro izmešajte. Pustite da se sasvim ohladi. Rastanjite lisnato tijesto i stavite u podmazan pleh i izbockajte ga viljuškom. Pecite 20 minuta
na 220 stepeni . Izvadite iz pleha i ostavite da se prohladi. Želatin rastopite u dva decilitra tople vode pomešane sa likerom(sokom od pomorandže). Sir umiješajte u puding, lijepo sjedinite i time premažite tijesto. Preko toga poredajte komadiće pomorandže, pa prelijte želatinom. Do posluženja

držite u frižideru.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover