petak, 6. veljače 2015.

GALA TORTA





SASTOJCI:

Kora:
11 bjelanaca i prstohvat soli
180 g šećera
150 g prženih, mljevenih lješnjaka
100 g  prženih, mljevenih oraha (ili badema)
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica sode bikarbone
200 ml vrućeg mlijeka za natopiti koru

Fil
11 žumanaca
1 litar mlijeka
2 vrećice pudinga vanilija
2 vrećice pudinga rum-punč
80 g šećera
100 g margarina za kreme
2 dcl slatkog vrhnja
1 paketić instant želatine fix
150 g bijele čokolade
100 g tamne čokolade

Za premaz:
3 dcl slatkog vrhnja
šlagfix

PRIPREMA:

1. Izmiksati snijeg od bjelanaca uz sol i šećer, lagano umiješati preostale sastojke i smjesu rasporediti na najveći lim za pečenje obložen pek papirom, peći na 150*C, dok ne dobije lijepu boju.

2.Vruću koru preliti vrućim mlijekom, ohladiti.

3.Zamrznuti na pola sata do sat vremena, izvaditi iz zamrzivača, prerezati na 3 iste trake, lagano preokrenuti i pažljivo odvojiti od papira i staviti na stranu (zamrzavanjem će kore kasnije biti još sočnije, a i neće se trgati prilikom skidanja papira).

4. Skuhati kremu od pudinga, šećera i žumanaca u topli fil umiješati margarin, ohladiti.

5. U hladni fil umiksati već čvrsto istučeno vrhnje i instant želatinu fix, podijeliti na pola. U jednu polovicu umiješati naribanu bijelu čokoladu, a u drugu polovicu umiješati naribanu tamnu čokoladu.

6. Premazivati kore filom naizjenično tamnim, zatim svijetlim, premazati čvrsto tučenim vrhnjem.

7. Dobro rashladiti.

Dobar tek !
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover