Sastojci:
Za koru
2
jaja
80 gr šećera
3o ml ulja
5o ml mlijeka
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za fil
4 žumanjka
6o gr mljevenog šećera
25o gr margarina
3oo gr mljevene plazme
Čaša soka od narandže
2 šlag pjene
2oo ml mlijeka za šlag
Priprema:
Jaja i šećer dobro umutiti mikserom, zatim dodati mlijeko,ulje i na
kraju brašno u koje je umiješan
Prašak za pecivo i to sve kašikom
lijepo sjediniti. Peći 2o minuta na 18o stepeni u plehu promjera 28.
Dok se biskvit peče u zdjeli umutiti žumanca sa mljevenim šećerom ,
zatim dodati omekšali margarin.
U smjesu koju smo izradili dodati
mljevenu plazmu i sok od narandže.
Gotovu smjesu stavimo preko
Ohlađenog biskvita. Na fil dodamo
umućen šlag i ukrasimo po želji rendanom
čokoladom ili čoko mrvicama.