SASTOJCI:
Za koru:
5 jaja
500 g kuhanog špinata
5 kašika brašna
½ praška za pecivo
so
Za fil:
200 g krem sira
1 kuhano jaje
100 g kuhane šunkarice u listu
100 g trapista u listu
Za dekoraciju:
Mileram ili pavlaka
PRIPREMA:
1.Umutiti jaja sa kašičicom soli, dodati dobro ocijeđen i
isjeckan špinat, brašno i prašak za pecivo.
2. Smjesu presuti u pleh obložen papirom za pečenje i
ostaviti da se ohladi.
3.Gotovu koru odmah zaviti u papir za pečenje i ispeći u
rerni.
4.Ohlađeni rolat odviti i premazati krem sirom, preko toga
izrendati kuhano jaje i poredati šunkaricu, premazati mileramom i staviti sir.
5. Saviti rolat i cijelog ga premazati mileramom ili
pavlakom.
Prijatno !