srijeda, 18. ožujka 2015.

Brzi potaž od luka




SASTOJCI:

veća glavica crnog luka
veća šargarepa
2 l pilećeg bujona
po želji šaka tankih rezanaca za supu (fide)
peršunov list
so, biber

PRIPREMA:

Luk isječen na rebarca i očišćenu i na tanke kolutove isječenu šargarepu spustite u bujon koji vri i na tišoj vatri kuhajte desetak minuta. Procjedite, luk i šargarepu ispasirajte, vratite u bujon i kuhajte još desetak minuta. Po želji, zakuhajte i rezance. Pred služenje pospite sjeckanim peršunom.
Savjet plus: Ovaj potaž je odličan i kao lijek! Naime, ukoliko vam je kašalj suh ili imate neke druge probleme s respiratnim sistemom, ova supa garantovano će  vam makar popraviti stanje, ako vas neće  i izliječiti za dan- dva !
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover