srijeda, 25. ožujka 2015.
Kinder pingui
SASTOJCI:
Biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike ulja
kašika kakaoa
kašika meda
2 kašičice praška za pecivo
Za I glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 kašike ulja
kašika vode
Za II glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
2 kašike ulja
kašika vode
Za fil:
0,5 l slatke pavlake
kesica želatina
2-3 kašike meda
kašičica ekstrakta vanile
50 ml mlijeka
PRIPREMA:
Umutite bjelanca sa šećeram, dodajte med, jedno po jedno žumance, ulje, kakao i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Veliki pleh obložite pleh-papirom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Ohlađen biskvit prepolovite. Za obje glazure sastojke otopite na slabijoj vatri. Za fil umutite pavlaku, pa joj dodajte želatin pripremljen po uputstvu na kesici, mlijeko, med i ekstrakt vanilije. Polovinu fila premažite preko polovine biskvita. Preko fila nanesite prvu glazuru i stavite nakratko u frižider, a potom stavite drugu polovinu fila. Preklopite korom i prelijte drugom glazurom.