SASTOJCI:
50 g šećera
3 kugle mliječnog sldoleda
pola štapića vanilije
komadić kore od neprskanog limuna
75 g šlaga
2 čokoladne rolnice ( po želji )
2 lista svježe nane
Za 1 kg mliječnog sladoleda:
660 ml punomasnog mlijeka
160 g šećera
200 ml slatke pavlake
pola kašičice meda
kašičica kukuruznog škroba
PRIPREMA:
Za sladoled pomiješajte pavlaku s mlijekom i skuhajte. U posebnoj posudi pomiješajte šećer, med i škrob i uz neprestano mućenje dodajte ključalo mlijeko. Dobro izmiješajte i vratite u šerpu u kojoj se kuhalo mllijeko. Uz miješanje kuhajte još dva minuta i pazite da ne provri. Potom preručite u drugu posudu i miješajte još 10 minuta. Za kup očistite višnje od koštica, pa koštice stavite u čistu gazu i čvrsto ih uvežite. Stavite u šerpu višnje, šećer, vanilu, koricu od limuna, zamotuljak s košticama i nalijte vodom da prekrije višnje. Kuhajte na tihoj vatri oko pola sata, pa ostavite da se potpuno ohladi. U čašuu za kup stavite dvije trećine višanja, zatim kugle sladoleda i preostale višnje. Ukrasite čokoladnim rolincama ( po želji ) i listovima nane.