utorak, 17. ožujka 2015.

MOSTARSKI SEVDIĐAN




SASTOJCI:
4 jaja
čaša šećera
čaša rastopljenog maslaca
ribana kora jednog limuna
čaša griza
1/4 čaše brašna
1 čaša vrhnja za kuhanje
Za agdu
400 gr šećera
4 dl vode
1 vanilin šećer

PRIPREMA:
1. Pjenasto  umutiti žumanjke, dodati šećer, umiješati omekšani maslac i ribanu koru limuna. Zatim sve mutiti 15 minuta.Potom dodati griz i brašno, vrhnje i nastaviti mutiti.
2. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg i dodati u prethodno umućenu masu.
3.Umućenu masu izliti u podmazan pleh i peći u prethodno zagrijanoj rerni na umjerenoj vatri.
4. Pripremitit agdu od 4 dl vode 400 gr šećera i 1 vanilin šećera.Skuhati agdu da bude rjeđa od đema.
5 Ispečenu koru preliti agdomi vratiti  na kratko  u toplu rernu.
7. Kad se malo ohladi sevdiđan sjeći na kocke i poslužiti

Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover