SASTOJCI:
Za koru:
4 jaja
12 kašika šećera
12 kašika ulja
13 kašika brašna
3 kašike kakaa
½ praška za pecivo
Za zaljev:
500 ml mlijeka
8 kašika šećera
Za fil:
100 gr čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Jaja umutiti sa šećerom, zatim dodati ulje , kakao i na
kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Mlijeko prokuhati sa
šećerom (paziti da ne pokipi).Topao kolač preliti toplim mlijekom . Umutiti šlag zatim, dodati otopljenu čokoladu. Kada se
kora ohladi preliti
pripremljenin filom.
Savjet plus: ukus kolača možete promijeniti po želji, ako ga
umjesto mlijekom prelijete istom količinom instant kafe prokuhane sa šećerom ili čokoladnim mlijekom.
Probajte!