petak, 6. ožujka 2015.

TULUMBE IZ TEPSIJE



SASTOJCI:

Tijesto:
½ kg brašna
½ l vode
Fildžan ulja
1 prašak za pecivo
5 jaja
Malo soli

Za agdu:
700 ml vode
600 gr šećera
1 vanilin šećer

PRIPREMA:

U odgovarajuću šerpu staviti da prokuha voda, šećer i vanilin šećer za agdu.
Za tijesto prokuhati ½ l vode, fildžan ulja i malo soli (prstohvat) . U prokuhaloj smjesi zamijesiti tijesto sa ½ kg brašna pomiješanim sa praškom za pecivo i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dobro umiješati jaja. Špricu za tulumbe namazati uljem i puniti smjesom, te tulumbe redati u namašćen pleh. Peći na 250 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Vrele tulumbe zaliti hladnom agdom.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover